Kældermusik

En magisk aften med dukker og levende musik
Premiere /// 15. september 2021

/// Kulturkupeen

/// Kulturinformation

/// Frederiksborg Amts Avis

/// xq28.dk

/// Iscene

/// CphCulture

Hvornår er du sidst blevet taget i hånden af en dukke og ført ind i et ekspressivt musikalsk univers, hvor lyden af en varm mezzosopran, får hele dit sanseapparat til at sitre – nej, vel?
Men det er imidlertid det, der meget vel kan komme til at ske, når Bådteatret inviterer til KÆLDERMUSIK.

Kældermusik er en musikalsk oplevelse, hvor et grotesk univers danner den visuelle ramme om en sang cyklus med tableauer, hvor animationer, dukker, sang og levende musik omslutter publikum i Bådteatrets kældermørke.

Dukker og levende musik skaber en speciel magi på scenen, og Bådteatret Reumertvindende kunstneriske leder, Rolf Heim, har længe haft en drøm om at kunne arbejde med levende musik og animationer på scenen.

Drømmen er nu gjort til virkelighed i en forestilling, hvor musikken og teksterne, som mange vil genkende, får nyt liv i en ny tid. Dukkerne, har, som så ofte før, en hovedrolle i forestillingen og fører et nyt publikum ind i et univers, som de, der oplevede musikken første gang, kun kendte alt for godt og som vi, der oplever den nu, vil kunne forstå i en ny sammenhæng.

Den spændende opgave, at formidle Bertolt Brechts billedstærke tekster og få den ekspressive musik i knoglerne på publikum, er givet til særdeles stærke kræfter.

En af Danmarks mest anerkendte mezzosopraner Helene Gjerris bliver akkompagneret af Jesper Egelund og Peter Fuglsang og for de mange, som tidligere har oplevet Bådteatrets voksendukketeater, bliver det et godt gensyn med de to erfarne dukkeførere, Astrid Kjær Jensen og Yulia Lystbæk.

Styrken i Brechts sange er den teatralske intense fortælling, hvor virkelige karakterer er i centrum. Folk fra samfundets bund fortæller deres historier; kvinder, soldater, landstrygere og børn, som alle kæmper med tilværelsens uretfærdighed.
Samspillet mellem dukker og livemusik skaber apokalyptiske tableauer, paradisiske drømme i en helt unik magi på scenen.

/// Instruktør

Rolf Heim

/// Dramatiker Bertolt Brecht

Scenograf

/// Jonathan Hjorth

Lysdesign

/// Egil Hansen

Lyddesign

/// Janus Jensen

Rekvisitør og Kostumier

/// Julie Svensson

/// Medvirkende

Helene Gjerris, Yulia Lystbæk, Astrid Kjær Jensen, Jesper Egelund, Peter Fuglsang

/// Tak for støtte

Kbh. Kommunes Scenekunstudvalg, William Demant Fonden, Ernst B. Sund Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Knud Højgaards Fond, Overretssagfører L Zeuthens Mindelegat, Dansk Skuespiller Forbund, Frederiksberg Fonden, Frimodt-Heineke Fonden

///

Kommende

forestillinger

Ingen kommende forestillinger