Aller Dybest Nede

En sort komedie om ”Mig” og den årelange depression i et fabulerende og magisk dukketeaterunivers.
Premiere /// 24. februar 2024

”Aller Dybest Nede” er en sorthumoristisk animationsteaterforestilling om depression set og oplevet indefra. En sort og absurd rejse ned i sindets mørke, som paradoksalt nok rummer både humor, varme og håb.

Psykisk sygdom adskiller sig fra fysisk sygdom ved at være ”usynlig”. ”Aller Dybest Nede” vil synliggøre det usynlige.

Aller Dybest Nede er en forestilling, som lægger op til at aftabuisere depressionen – for mennesker som har oplevet sygdommen på egen krop, for pårørende som har været vidner til den udefra, for alle som ønsker indblik i en tilstand, som kan opleves som både uforståelig og uforklarlig.

Selvom man ikke har været direkte berørt af depression, kender de fleste mennesker det eksistentielle mørke, som vi kan blive meget alene med, hvis ikke det får lov at komme frem i lyset.

I forestillingens flydende univers med bizarre optrin, panikanfald, afmagt og angst bliver den syge kastet rundt mellem mor, far, kæreste, barn, læger, psykiatere og psykologer. Sindet er i opløsning og fragmenter af oplevelser og tanker hvirvler rundt i en hjerne, der er gået i selvsving mens depression og angst modarbejder alle forsøg på hjælp.

De pårørende må se magtesløse til, imens den syge kæmper med mørket, som æder alt omkring sig og påvirker alt og alle, men til sidst aner vi for enden af tunnelen et svagt lys af håb, og gradvist vender den syge sig mod livet ved hjælp af hårdt arbejde og medicin.

Forestillingen ønsker at skabe større åbenhed og dermed mindre skam omkring psykisk sygdom ved at belyse den afmagtsfølelse, som alle der har været i berøring med depressionens væsen, kender til. Med forestillingen ønsker vi at skabe mulighed for yderligere samtaler om et emne, som kan være meget svært at tale om.

Et fabulerende og magisk dukketeaterunivers; med motiverende energiske engle og sortsyns dæmoner, der vinder over ethvert positivt livsargument. En tragisk grotesk forestilling men trods alt også fuld af humor og håb.

/// Instruktør

Simon Boberg

/// Dramatiker

Sophie Zinckernagel

/// Scenograf

Jonathan Hjorth

/// Kostumier og rekvisitør

Julie Svensson

/// Lyddesigner

Jes Theede

/// Lysdesigner

Morten Kolbak

/// Medvirkende

Lucia Vinde Dirchsen, Jens Gotthelf, Marie Louise Wille, Yulia Lystbæk

/// Instruktørassistent

Jacob Mott Ellegaard

/// Tak for støtte

Kbh. Kommunes Scenekunstudvalg, Ernst B. Sund Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Knud Højgaards Fond, Dansk Skuespiller Forbund, Lemvigh-Müller Fonden, Wilhelm Hansen Fonden. Bådteatret modtager støtte fra Statens Kunstfond Projektstøtteudvalg for Scenekunst

///

Kommende

forestillinger