Aller Dybest Nede

En sort komedie om ”Mig” og den årelange depression i et fabulerende og magisk dukketeaterunivers
Premiere /// 24. februar 2024

/// Kulturkupeen.dk - Ulla Strømberg

/// Kulturbunkeren.dk - Bo Dalum

/// Kulturinformation.org

/// Iscene.dk

/// Cphculture.dk - Michael Søby

/// Politiken - Monna Dithmer

”Aller Dybest Nede” er en intens og sort-humoristisk animationsteaterforestilling, der sætter fokus på depression. Psykisk sygdom adskiller sig fra fysisk sygdom ved at være usynlig, og med forestillingen. ”Aller Dybest Nede” vil vi synliggøre det usynlige. Vi inviterer publikum med på en mørk og absurd rejse, som paradoksalt nok rummer både humor, varme og håb.

En Forestilling for Alle

Aller Dybest Nede er en forestilling, som lægger op til at aftabuisere depressionen, for mennesker som har oplevet sygdommen på egen krop, for pårørende som har været vidner til den og for alle andre som ønsker indblik i en tilstand, som kan opleves som både uforståelig og uforklarlig.

Selvom man ikke har været direkte berørt af depression, kender de fleste mennesker det eksistentielle mørke, som vi kan blive meget alene med, hvis ikke det får lov at komme frem i lyset.

En Oplevelse af Sindets Opløsning

I forestillingens flydende univers udfoldes bizarre optrin, panikanfald og fortvivlelse. Hovedpersonen ”Mig” slynges rundt mellem relationer til en mor, en far, kæreste, barn og sundhedspersonale, mens hendes sind går i opløsning. Depression og angst modarbejder alle hjælpeforsøg, og publikum bliver inviteret ind i en hjernes selvsving af fragmenterede oplevelser og tanker.

Fra Mørke til Håb

De pårørende må stå magtesløse over for ”Mig’s” kamp med sit eget mørke, men midt i fortvivlelsen anes et svagt lys af håb.  Gradvist vender ”Mig” sig mod livet ved hjælp af hårdt arbejde og medicin.

At Skabe Åbenhed og Nedbryde Stigma

“Aller Dybest Nede” stræber efter at skabe større åbenhed omkring psykisk sygdom og reducere den tilknyttede skam. Forestillingen belyser den afmagt, som alle, der har været i berøring med depressionens væsen, kender til. Med forestillingen ønsker vi at starte samtaler om et emne, der kan være både svært og smertefuldt at tale åbent om.

Brug for inspiration og hjælp?

Depressionsforeningen

Headspace – Nogen at tale med

Det Sociale Netværk

Bedre Psykiatri

/// Instruktør

Simon Boberg

/// Dramatiker

Sophie Zinckernagel

/// Scenograf

Jonathan Hjorth

/// Kostumier og rekvisitør

Julie Svensson

/// Lyddesigner

Jes Theede

/// Lysdesigner

Morten Kolbak

/// Medvirkende

Lucia Vinde Dirchsen, Jens Gotthelf, Marie Louise Wille, Yulia Lystbæk

/// Instruktørassistent

Jacob Mott Ellegaard

/// Tak for støtte

Kbh. Kommunes Scenekunstudvalg, Ernst B. Sund Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Knud Højgaards Fond, Dansk Skuespiller Forbund, Lemvigh-Müller Fonden, Wilhelm Hansen Fonden. Bådteatret modtager støtte fra Statens Kunstfond Projektstøtteudvalg for Scenekunst

///

Kommende

forestillinger

Ingen kommende forestillinger